Borgmesteren besøgte mandag Hirtshals Skole

Borgmesteren besøgte mandag skolen i forbindelse med et større projekt

Mere end 5 år siden

Mandag besøgte blandt andre Borgmester Arne Boelt Skolecenteret i Hirtshals, for at se og høre nærmere om skolecentrets arbejde med et nyt og stort anlagt projekt.

Projektet er kaldt "Skak på skoleskemaet" og blev søsat i sommers, hvor en række lærere og pædagoger fra Hirtshals blev uddannet i at anvende skak i undervisningen. Siden sommer har elever fra 0.- til 3.-klasse spillet skak i én ugentligt lektion.

Borgmesteren besøgte mandag morgen til formiddag undervisningsstedet, sammen med blandt andre formand for Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget, Kasper Maarup Andersen, og repræsentanter fra Børne- og Undervisningsforvaltningen.

De besøgende, herunder også Borgmester Arne Boelt, overværede skak-undervisningen i klasserne og havde samtidig rig mulighed for at tale med lærer og pædagoger, som mandag stod for undervisningen.

- Plus og minus bliver suppleret med bønder, tårne og løbere, når Hjørring Kommune og i særdeleshed Skolecenter Hirtshals gennem det kommende års tid sætter skak på skoleskemaet. Skolecentret søsætter i disse dage et ambitiøst udviklingsprojekt i samarbejde med Dansk Skoleskak med særligt fokus på, hvordan skakspillet kan være med til at forbedre elevernes læring på 0.-3. klassetrin. Projektet betyder, at alle indskolingsklasser undervises i at spille skak én time om ugen i et helt skoleår enten i matematik eller i understøttende undervisning med Dansk Skoleskaks læringskoncept SKAK+MAT ©, sådan skrev Hjørring Kommune tilbage i august måned.

Arrangementet startede på Hirtshals Skole mandag morgen klokken 8.00 og sluttede igen til klokken 10.00.

Kommentarer & synes godt om