Bunkermuseet genåbnet for publikum

Endnu er der nu adgang til informationsbunkeren ved Hirtshals Fyr

Mere end 4 år siden

Under Corona-pandemien og museernes nedlukning har der hele tiden været adgang til den smukke natur omkring Hirtshals Fyr, hvor publikum har kunnet gå på opdagelse mellem de 69 bunkere, der udgør Bunkermuseet i Hirtshals. Informationsbunkeren har dog desværre været lukket siden den 13. marts, hvor der heller ikke har været mulighed for at gennemføre eller bestille guidede bunkerture, der giver de besøgende mulighed for at opleve nogle af de bunkere, der normalt ikke er publikumsadgang til. Efter at Vendsyssel Historiske Museums afdelinger igen er åbne for publikum, er der nu adgang til informationsbunkeren ved parkeringspladsen til højre for Hirtshals Fyr.

Informationsbunkeren er en gammel mandskabsbunker med plads til 20 soldater, pga. myndighedernes retningslinjer har vi dog været nødt til at indskrænke antallet af besøgende i bunkeren, fortæller formidlingschef Jens-Christian Hansen fra Vendsyssel Historiske Museum.

Der er således sat skilte op hvoraf det fremgår, at der maksimalt må opholde sig fem personer i bunkeren ad gangen. Museet opfordrer derfor publikum til at tage hensyn til hinanden i anlægget, der til dagligt er ubemandet.


Fotograf: Vendsyssel Historiske Museum

Museet glæder sig meget over at kunne se frem til at gennemføre sommerens rundvisninger på Bunkermuseet, hvilket er muliggjort af, at forsamlingsforbuddet nu er løftet til 50 personer. De vil blive afholdt søndag-torsdag kl. 14 i skolernes sommerferie. Desværre har corona-pandemien dog stadig betydning for, hvordan selve rundvisningerne gennemføres, da rummene i bunkerne er forholdsvis små.

Vi forventer i højere grad at fortælle om de enkelte bunkere og deres funktion under fri himmel og så lukke publikum ind og se dem i mindre grupper à fem personer, fortæller Jens-Christian Hansen.

Han håber, at tyske sommerhusturister trods restriktionerne vil finde til Vendsyssel, da museet i år udbyder ugentlige rundvisninger på tysk. Museet havde gode erfaringer med dette tilbud for tyske familier sidste år og havde en pæn fremgang i besøgstallet ved bunkerrundvisningerne i 2019.


Fotograf: Vendsyssel Historiske Museum

I de seneste uger har engagerede frivillige og museets personale gjort Bunkermuseet klar til sæsonen for at give de besøgende den bedst mulige publikumsoplevelse. Der er således bl.a. lagt barkflis på stierne, sat nye reb op langs disse for at beskytte naturen og der er blevet monteret en ny trappe ned i en af de gamle kanonstillinger for at give bedre adgang til at opleve denne.

Vi glæder os i den grad til igen at byde publikum velkommen på Bunkermuseet, slutter Jens-Christian Hansen, der trods corona-epidemien håber på en god sæson.

Kommentarer & synes godt om