Statistik viser at unge mænd låner mest i Hirtshals

Hirtshals adskiller sig drastisk fra resten af landet når det kommer til at låne penge

Mere end 5 år siden

Hirtshals adskiller sig drastisk fra resten af landet, når det kommer til, hvornår i livet mænd og kvinder går på internettet for at låne penge. Dette viser en undersøgelse fra Lånio.dk, som har sammenlignet låneinteressen for forskellige områder i Danmark med landsgennemsnittet.

Hirtshals har særlige tendenser

På landsplan kan der ses nogle tydelige mønstre i forhold til, hvornår mænd og kvinder kigger på nettet for at låne penge. For eksempel viser kvinder i aldersgruppen 18-24 større interesse for online lån end mænd på samme alder. I Hirtshals er dette ikke tilfældet, da de 18-24 årige mænd viser hele 12% mere interesse end deres jævnaldrende kvinder.  Landsgennemsnittet er en 8% forskel i den modsatte retning, hvor kvinderne ligger højest.

Der er kun ét andet sted i Danmark, nemlig Region Sjælland, hvor mænd kigger mere på lån end kvinder i denne alder - og hér er forskellen kun 0.8%. Låneinteressen i Hirtshals er derfor anderledes end alle Danmarks regioner.

Tendensen vender for Hirtshals’ mænd i alderen 35-44 år, hvor kvinderne pludselig viser 18% højere interesse, hvilket er langt højere end landsgennemsnittet. I resten af landet dominerer mændene nemlig tydeligt fra 25-årsalderen op til, de fylder 55 år.

Selv den ældre generations interesse for lån i Hirtshals er også særlig. I alderen 55-64 ligner byens resultater de fleste andre steder i Danmark, men efter de 65 år er rundet, adskiller vanerne sig igen tydeligt fra normalen. For Hirtshals ses en 8% højere interesse for mændene. Selvom dette måske ikke lyder af meget, er det en komplet omvending af de gennemsnitlige resultater, hvor kvinderne i denne aldersgruppe har klart mere interesse. Derudover er Hirtshals det eneste sted i landet, hvor undersøgelsen har fundet en større mandlig låneinteresse i denne alder.

Landsgennemsnittet

Herunder ses undersøgelsens resultater for den landsdækkende fordeling af låneinteressen blandt mænd og kvinder gennem livet. Kvinder viser meget interesse i den yngste aldersgruppe, hvilket ændres drastisk fra 25-årsalderen og fremad. Dér viser mændene klart mere interesse end kvinderne - en forskel, som gradvist udlignes indtil 55-årsalderen, hvor kvinderne igen overhaler mændene.

Kvindernes interesse stiger altså, jo ældre de bliver, vel at mærke, efter de er fyldt 25. Selvom kvinder skiller sig ud i den yngste og ældste aldersgruppe, betyder mændenes overtal i alderen 25-54, at mænd samlet set har den største interesse for online lån på tværs af aldersgrupper.

Kommentarer & synes godt om