Den halve pelikan ligner efterhånden en forvokset rovfugl

Torsdag aften og nat forventes nu vindstød af orkanstyrke også i Hirtshals.

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 2031 dage siden

Siden ugens begyndelse er den varslede hårde kuling og dermed den halve pelikan bare vokset og vokset i vejrmeldingerne.

På beaufortskalaen ligger grænsen til orkan ved 32,6 meter i sekundet. Som det fremgår af grafikken fra DMI, kommer vindstødene natten mellem torsdag og fredag op i nærheden af disse hastigheder. Middelvinden ligger omkring 20 meter i sekundet, hvilket svarer til noget nær stormende kuling.

Derfor ligner vejret og altså især vinden efterhånden ikke bare den berømte halve pelikan, men snarere en farlig rovfugl med vindstød oppe omkring orkanstyrke, hvilket på beaufortskalaen er et varsel om voldsomme ødelæggelser, hvis ikke man har taget sine forholdsregler, men kloge af skade har vi selvfølgelig i videst muligt omfang det her i Vendsyssel. 

Under et stormvejr i december 2011 gik det i hvert fald ilde med denne Skoda. Af uransagelige årsager havde bilisten været nede for at kigge på vejr og vind ved havet på Tornby Strand. Bilen satte sig dog tilsyneladende fast, da man forsøgte at komme væk fra stranden. Før man kunne få den trukket fri, måtte den forlades og overlades til stormens rasen. 

Sådan huskes historien i hvert fald af Skipperposten.

Kilde: DMI

Kommentarer & synes godt om