Aarsleff renoverede kloakker på Grønnevej

Mandag eftermiddag startede et timelangt kloakarbejde i Hirtshals

Mere end 8 år siden

Mandag eftermiddag, omkring klokken 16.30, startede arbejdet for firmaet Per Aarsleff A/S med at renovere kloakker på Grønnevej i Hirtshals. I stedet for at grave og derefter nedlægge nye kloakrør, så gør man hos Aarsleff brug af andre metoder - der skal ikke graves og arbejdet tager højest 5 timer, med en ny metode kaldt "No-Dig" (red: ingen gravning).

- Det vi gør er at starte med at sy en speciel "filt strømpe", som passer præcis indeni de eksisterende kloakrør, herefter skubber vi "strømpen" ind i de eksisterende kloakrør og til slut cirkulerer vi damp igennem så "strømpen" hærder, fortæller Jesper Mau Kristensen hos Per Aarsleff A/S til Skipperposten.

Processen fortsætter ved at der støbes et nyt rør, inden i det eksisterende kloakrør og der ligges hvad der ligner en stor hvid plastikpose ned i kloakken - i fagsprog kaldt en "pre-liner" - denne bruges for at beskytte nylonstrømpen.

- For at vi kan komme til at arbejde i kloakken, bliver vi nød til at lukke af for tilløbet af spildevand. Det gøres ved at "tilstoppe" tilløbene fra husene med silikonebolde, det kan godt se lidt hektisk ud for de silikonebolde der lukkes med holdes fast af overtryk og folk kan ikke bruge deres kloak i processen, så det skal gå lidt hurtigt, fortsætter Jesper.

Strømpeforing, som Aarsleff selv har opfundet, fremstilles på virksomhedens egen fabrik i Danmark efter specifikke mål og dimensioner. Strømpen kan sammensyes, så ledningsstræk med forskellige dimensioner kan fornyes i én arbejdsgang. Der kan på den måde forny adskillige hundrede meter kloak ad gangen, med samme fremgangsmåde som mandag fandt sted på Grønnevej.

Det er Hjørring Vandselskab som har bestilt Per Aarsleff A/S til at udføre opgaven.

Kommentarer & synes godt om