Fremtidens udgave af Rejseplanen starter i Nordjylland

Rejseplanen A/S og Nordjyllands Trafikselskab lancerer nu pilotprojektet MinRejseplan

Mere end 3 år siden

En ny rejseplanlægger og udvidelse af den velkendte og landsdækkende rejseplan, som i fremtiden skal samle transport- og mobilitetsformer fra forskellige leverandører til lands, til vands og i luften.

Det var skelsættende, da Nordjyllands Trafikselskab (NT) sidste år – som det første kollektive trafikselskab i Danmark – indgik samarbejde med den private samkørselstjeneste GoMore. Det blev et i rækken af flere nye samarbejder i Nordjylland, som nu bliver til lanceringen af MinRejseplan. En ny og udvidet udgave af Rejseplanen, som den vil se ud i fremtiden, der på overskuelig vis skal samle alle transport- og mobilitetsformer fra forskellige leverandører på ét sted til gavn for de rejsende – med Danmarkspremiere i Nordjylland.

- Vores altoverskyggende mål er at sikre god mobilitet for nordjyderne – uanset om man er bosat i byen eller på landet. Det er selvsagt en udfordring i en region som vores, hvor vi har mange tyndt befolkede områder, som skal forbindes med resten af Danmark. Derfor er vi de seneste år gået helt nye veje for at styrke mobiliteten og den trafikale sammenhængskraft, og det har ikke mindst omfattet en inddragelse af både private og offentlige trafikaktører i trafikplanlægningen, forklarer bestyrelsesformand Nuuradiin S. Hussein fra NT.

Ikke kun bus og tog

Med MinRejseplan bliver nordjyderne fra i dag tilbudt en bred vifte af transport- og mobilitetsformer, når de søger på en rejse inden for den nordjyske region. Rejseforslagene rækker langt udover den almindelige kollektive trafik som bus og tog og omfatter blandt andet Plustur, samkørsel gennem GoMore og taxa.

- Vores partnerskaber med aktører på tværs af det offentlige og private er på sin vis blevet startskuddet til en helt ny måde at anskue den kollektive trafik i Danmark på, hvor vi samarbejder om at favne nye teknologier og services, der nemt og bekvemt kan flytte folk fra A til B. Vi betragter med andre ord ikke andre trafiktilbud som værende konkurrerende, men supplerende for den service, vi er sat i verden for at tilbyde og løbende udvikle, siger adm. direktør Thomas Øster fra NT og fortsætter:

- Det er den grundlæggende vision bag dette nytænkende projekt, som ligger til grund for lanceringen af MinRejseplan, og vi er stolte af at være initiativtager såvel som foregangsregion på området.

Ud over at give brugerne overblik og prisinformation om alle tilgængelige transportformer kan MinRejseplan også vise forskellige løsningsmuligheder for rejsen via forskellige leverandører. Det betyder, at en rejsende fra Skagen til Aalborg kan blive tilbudt en række både private og offentlige transportmuligheder gennem MinRejseplan. Alt afhængig af rejsetidspunkt og tilgængelighed kan det derfor være både et GoMore-lift, en Plustur, en taxa, bus og tog eller en kombination heraf, som vil blive foreslået i MinRejseplan.

Et nordjysk pilotprojekt

MinRejseplan er udviklet på NT’s initiativ af den landsdækkende Rejseplanen A/S, der ejes af alle trafikvirksomhederne i Danmark. MinRejseplan er således baseret på Rejseplanens system, og målet er da også, at Rejseplanen fra årsskiftet udbreder det nordjyske pilotprojekt til resten af landet:

- NT’s arbejde med mobilitet gennem samarbejde og integration af forskellige transport- og mobilitetsformer har kickstartet processen og tapper direkte ind i Rejseplanens strategi frem mod 2020. MinRejseplan er derfor en milepæl og et vigtig strategisk skridt. Rejseplanen er i forvejen en af danskernes foretrukne apps, hvilket vi gerne vil vedblive at være i takt med, at danskernes muligheder for mobilitetsformer bliver flere og flere, siger adm. direktør Christina Hvid fra Rejseplanen A/S og fortsætter:

På sigt er ambitionen at vise alle de transportformer og mobilitetstilbud, der findes for at komme fra A til B. Det betyder, at Rejseplanen – ud over bus, tog, metro, letbane og færger og nu samkørsel og taxa – også i nær fremtid vil vise fjernbusser, indenrigsfly, delebiler, delecykler, førerløse busser, m.m. for hele Danmark.

Christina Hvid påpeger, at MinRejseplan er det første vigtige skridt, der giver de rejsende et komplet samlet overblik over transportmulighederne på tværs af aktører og services på den samlede rejse.

- Vi er glade for nu at være i gang med fremtidens rejseplan, som nordjyderne er de første, der prøver. Vi vil udbrede kendskabet og brugen af MinRejseplan og indsamle gode erfaringer i Nordjylland, så vi fra årsskiftet kan udrulle en fuld multimodal rejseplan til hele Danmark, slutter hun.

Kort om MinRejseplan

• Den nye app, MinRejseplan, kan downloades nu til iPhone via App Store og til Android via Google Play
• I første omgang virker de nye transportmidler i MinRejseplan kun i Nordjylland
• Nordjyderne kan med MinRejseplan fremsøge andre transportformer end den almindelige kollektive trafik og derfor søge og booke ture med taxaer, GoMore og Plustur
• Fra årsskiftet er strategien at Rejseplanen udbreder funktionerne til resten af landet

Fakta om Rejseplanen

• 90 procent af danskerne kender Rejseplanen, mens 75 procent af danskerne bruger Rejseplanen
• Rejseplanen viser mere end 38 mio. rejseopslag hver måned
• På enkeltstående travle dage stiger rejseopslagene med cirka 30 procent, hvorfor der vises op til 1,7 mio. rejsesøgninger fx ved snestorm eller uforudsete hændelser i trafikken
• Rejseplanens app er downloadet mere end 3,5 millioner gange

Kommentarer & synes godt om