Elite-smileys: Se hvor i Hirtshals de findes

Smileys viser hvor gode forretninger og restauranter er til at følge reglerne

Mere end 6 år siden

Efter de seneste ugers intense fokus på tilsynet af virksomheder omkring i landet, er der for øjeblikket ekstra skarpt syn på ordenligheden og rengøringen af de butikker og restauranter vi besøger. Vi giver dig i denne artikel et indblik i nogle af de butikker og restaurationer i Hirtshals, som ikke kun har opnået "glade smileyer" men som er en del af "eliten".

Hvad er egentlig "smiley-ordningen"?

Siden 2001 har Miljø- og Fødevareministeriet ved hjælp af de fire smiley’er vist dig, hvor gode dine lokale forretninger og restauranter er til at følge reglerne. Men først i marts 2008 blev elite-smiley'en introduceret.

Detailvirksomheder, altså ganske almindelige butikker og restauranter som sælger mad og drikkevarer til forbrugerne, belønnes med en elite-smiley når de har opnået mindst fire storsmilende smiley'er i træk og ikke haft nogen anmærkninger de seneste 12 måneder. Det betyder også at en nyere virksomhed, der endnu ikke har haft fire kontroller, ikke kan have "elite-status".

Hvor i Hirtshals finder man elite-smiley'erne?

Elite-smiley'erne pryder en del af Hirtshals butiksruder og ifølge resultater fra Findsmiley.dk, som administreres af Miljø- og Fødevareministeriet, så har over halvdelen af butikkerne og restauranterne i Hirtshals "elite-status". Ifølge tallene skulle omkring 55% af forretningerne i Hirtshals have en elite-smiley, mens langt største delen af de resterende butikker har den 'gladeste smiley' man kan modtage, uden at få elite-smileyen, grundet at forretningen endnu ikke har haft nok kontrolbesøg.

En elite-smiley er ikke 'bedre' end en almindelig glad smiley. Faktisk kan en nyere virksomhed, der endnu ikke har haft fire kontrolbesøg af Miljø- og Fødevareministeriet ikke have elite-status, men den kan være lige så god til at følge reglerne.

Her findes eliterne i Hirtshals

Vi bringer herunder en liste over nogle af de restauranter og butikker i Hirtshals, som er indehaver af Miljø- og Fødevareministeriet's elite-smiley. Der er flere erhverv end dem vi bringer på vores liste som har fået elite-smiley'en, blandt andre mange private virksomheder, og du har selv mulighed for at finde dem alle på www.findsmiley.dk.

Hirtshals Fiskehus

Hirtshals Fiskehus på Sydvestkajen har elite-smiley, og har siden juni 2014 udelukkende opnået glade smiley'er.


 

Sason Pizza & Kebab House

Restauranten i Nørregade har siden september 2015 udelukkende modtaget glade smiley'er og har også elite-smiley'en.


 

Peking Grill og Iscafé

Peking Gill og Iscafé i Nørregade er også en del af eliten, de har siden november 2016 fået udelukkende glade smiley'er.


 

SuperBrugsen i Hirtshals

SuperBrugsen på Jørgen Fibigersgade har siden juli 2011 modtaget kun glade smiley'er for dagligvaredelen, mens der siden januar 2013 kun er blevet skrevet glade smiley'er ud til slagterafdelingen. Både butik og slagterafdelingen har elite-smiley.


 

Café Jasmin

Café Jasmin på Hjørringgade er også med i eliten og har således siden juli 2015 kun fået glade smiley'er.


 

Restaurant Lilleheden's Isbod

Restaurant Lilleheden's sæsonbetonede isbod har siden september 2008 modtaget glade smiley'er, og har i dag elite-smiley.

Kommentarer & synes godt om