Erhvervsklimaet daler i Hjørring Kommune

Hjørring Kommune går 34 pladser tilbage i den årlige undersøgelse af erhvervsklimaet

Mere end 5 år siden

Sidste år var Hjørring Kommune den bedst placerede kommune i Vendsyssel i DI’s årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner. Men i år rykker kommunen 34 pladser tilbage til en placering som nummer 61. Det skyldes især, at virksomhedernes vurdering af det overordnede erhvervsklima er faldet. Kommunens nye ungestrategi bliver dog belønnet af virksomhederne.

Sidste år oplevede Hjørring Kommune en markant fremgang i vurderingen af det overordnede erhvervsklima og opnåede et niveau, der lå et godt stykke over landsgennemsnittet. I år falder kommunen til et niveau lige under landsgennemsnittet. Der findes ikke en entydig forklaring på hvorfor, men det kan være på grund af den lokale implementering af erhvervsfremmereformen, siger formand Richard Fynbo fra DI Vendsyssel.

Hjørring Kommune er blandt de kommuner, der har taget fat på implementeringen af erhvervsfremmereformen. Senest har kommunen meddelt, at aftalen med Hjørring Erhvervscenter ikke vil blive forlænget. Medarbejderne vil i stedet blive ansat i kommunen.

Der er ingen tvivl om, at der er virksomheder, som er utilfredse med ændringerne. Men vi skal anerkende kommunen for rent faktisk at implementere erhvervsfremmereformen. Det er bestemt ikke alle kommuner, der har taget konsekvensen. Jeg glæder mig over, at mere end 70 % af virksomhederne stadig vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen, siger Richard Fynbo.

Erhvervsklimaet i kommunerne bliver vurderet ud fra ni kriterier. Hjørring Kommunes bedste placering findes i kategorien uddannelse.

Hjørring Kommune har sat barren højt med den nye ungestrategi. Allerede i år vurderer virksomhederne, at samarbejdet er blevet bedre, og jeg er sikker på, at vi vil se samme tendens i de kommende år, siger Richard Fynbo.

Brønderslev Kommune er nummer 27 og Frederikshavn Kommune er nummer 40 i årets undersøgelse.

Kommentarer & synes godt om