Flere containere i Hirtshals får besøg af skraldere om natten

Specielt containere ved større butikker som Fakta og SuperBrugsen har ofte besøg af skraldere

Mere end 8 år siden

Der er ofte uanmeldt besøg i de forskellige containere, som står rundt omkring i Hirtshals.

Næsten hver aften, omkring klokken 23.00, kører en bil op til containeren ved Fakta i Hirtshals, en mand stiger ud og åbner bagagerummet, hvorefter han starter med at fylde brød, ost, mælk, slik, kager og frugt ind bag i bilen.

Det er tilsynladene ikke det første stop han har taget, for bilen er ofte allerede fyldt godt op i forvejen.

Manden som vi ikke oplyser navnet på fortalte til Skipperposten, at det ikke var til ham, men til hans ænder. Derefter sagde han dog at han ikke ville have noget imod at servere det for familien der hjemme, for "der er jo ikke noget galt med det" sagde han.

Lovligt, når der er fri adgang

At skralde er dog ikke ulovligt. Når først noget er sendt til storskrald eller smidt i skraldespande, ejes det ikke af nogen.

Hvis man skal bryde ind for at komme til skraldet, er det noget andet, men står det i en frit tilgængelig baggård, er det helt lovligt.

- Hvis stedet er offentligt tilgængeligt, er der ikke et problem. Og kun hvis man virkelig laver ballade eller ødelægger ting, kan vi give en bøde - det er en helt anden sag. Når folk har smidt noget væk, er det ikke deres ejendom længere, det gør vi ikke noget ved, oplyser Politiet ifølge JyllandsPosten.

Butikken kan låse containeren

Så længe der er fri adgang er det lovligt. Men hvis butikken satte en lås på containeren ville det pludslig være indbrud, altså ulovligt, at åbne containere og tage for sig af skraldet.

Kommentarer & synes godt om