Stor samling rav solgt af samler i Hirtshals

Bo Holm Pedersen solgte fornyligt sin ravsamling - for en sum at et fem cifret beløb

Mere end 9 år siden

Vesterhavsrav er noget af det bedste i verden, det bruges, i andre lande, blandt andet til at fremstille statuetter og hellige kæder, som ligges på kisten når en i familien dør.

Ravet er så fint, at det bliver solgt i nærmest hele verden, og noget af det fineste er fra Hirtshals. Desværre er der er i øjeblikket faldende interesse for ravet, da der er meget af det på markedet og man i andre lande derfor bliver mere kræsne.

- I de lande som køber det, kan de ikke længere nøjes med hvad de kan få. Nej, de vil have de store stykker, og så helst mælkerav, fortæller en ekspert til Skipperposten.

Derfor tager mange ravsamlere i øjeblikket telefonen og, som Bo Holm, ringer til en ekspert, for at få samlingen vurderet og eventuelt solgt.

Bo´s samling af rav fra Hirtshals solgt

- Jeg har samlet rav i jeg ved ikke hvor lang tid, når der er tid til det går jeg på stranden og samler stykke efter stykke op. Det er bare så dejlig en følelse at blive facineret over hvert stykke man samler op, fortæller Bo Holm til Skipperposten.

I samlingen fra Hirtshals blev der i første omgang solgt for et fem cifret beløb, i de største og fineste stykker. Herefter blev de resterende stykker solgt til en ravopkøber i Sæby, hvorfor man fik et større tunsindbeløb.

- Det er den 2. største samling rav jeg har set, hos en privatperson, i Danmark. Jeg har ellers været en del rundt og bedømme samlinger. Men kun én anden samling slår denne, fortalte eksperten til Bo Holm.

De første 32 stykker rav blev den 4. juni solgt til eksperten som var på besøg, og den 17. juni blev de sidste store stykker solgt i Sæby. Disse stykker var dem med rævner, afslåede kanter eller større pletter.

- Det var lidt trist at skulle sige farvel til sin livslange samling, men sådan er det jo, fortalte Bo Holm afslutningsvis.

Udbyttet fra salget er sat i banken - og det samme er de resterende stykker rav.

Billeder af det solgte rav

Bemærk: Billederne herunder er af det faktisk omtalte rav.

Denne reklameplads vises over 0 gange om ugen!

Denne reklameplads er ledig. Klik på knappen herunder for at læse mere om annoncering i Skipperposten.

Kommentarer & synes godt om

Denne reklameplads vises over 0 gange om ugen!

Denne reklameplads er ledig. Klik på knappen herunder for at læse mere om annoncering i Skipperposten.