Klar til indvendig renovering af højhus på Sygehus Vendsyssel

Regionsrådet har frigivet 110 mio. kr. til den indvendige renovering af Sygehus Vendsyssel

Mere end 9 år siden

Regionsrådet i Region Nordjylland har frigivet godt 110 mio. kr. til den indvendige renovering af højhuset på Sygehus Vendsyssel i Hjørring. NCC Construction Danmark A/S er valgt som hovedentreprenør, og arbejdet går i gang januar 2016.

Renovering til gavn for patienter og ansatte

Sygehus Vendsyssel i Hjørring består af en række bygninger, hvoraf de ældste er fra første halvdel af 1900-tallet. Den dominerende højhusbygning blev taget i brug som sengebygning i 1989 og fremstår med sin størrelse, som et vartegn for Sygehus Vendsyssel.

Regionsrådsmedlem og formand for byggeudvalget Per Larsen ser frem til at renoveringen kommer i gang:

- Vi er i den heldige situation, at Regionsrådet har prioriteret midler til udbygning og renovering af Sygehus Vendsyssel her i Hjørring. I første omgang er det højhuset, vi går i gang med. Den udvendige renovering er næsten færdig. Den indvendige renovering går i gang i januar 2016. Renoveringen vil være til gavn og glæde for både sygehusets patienter og ansatte, da vi med renoveringen får nye og tidssvarende lokaliteter.

Gennemgribende renovering og nyindretning

Renoveringen af den 7-etagers sengebygning på Sygehus Vendsyssel består i første omgang af en gennemgribende renovering og nyindretning af de 3 øverste etager. Samtidig vil de overordnede installationer for bygningen blive udskiftet, ligesom der vil ske en efterisolering af taget.

Når renoveringen er afsluttet, vil de renoverede etager indeholde sengeafsnit for henholdsvis ortopædkirurgisk afdeling, kirurgisk afdeling samt et fælles sengeafsnit for flere afdelinger.

NCC Construction Danmark vandt licitationen

Den indvendige renovering af højhuset har været udbudt i EU-licitation i hovedentreprise, hvor tildelingskriteriet var ”økonomisk mest fordelagtige tilbud”.

Ved licitationen den 25. august 2015 blev NCC Construction Danmark A/S valgt som det økonomisk mest fordelagtige tilbud, som tildeles opgaven.

Der er frigivet en anlægsbevilling på 110,262 mio. kr. til den indvendige renovering. Arbejdet påbegyndes i januar 2016 og afsluttes i januar 2018. Renoveringen etapeinddeles, så én etage af gangen renoveres.

Ombygningsprojekt for sidste 4 etager er udarbejdet

For de øvrige 4 etager i bygningen er der også udarbejdet et ombygningsprojekt, som forventes iværksat inden for en kortere årrække.

Samtidig er en omfattende facaderenovering af bygningen ved at være afsluttet og vil give den markante bygning og resten af sygehuset et opdateret og mere venligt udtryk.

Arkitektfirmaet CF Møller A/S har, med ingeniørfirmaet MOE A/S som underrådgiver, været totalrådgiver på projektet med den indvendige renovering af de 3 etager.

Kommentarer & synes godt om