Opskrift: Lav en lækker Halloween-snack
Udhul og udstil dine Halloween-græskar og spis kernerne som snack
Alle ved at Halloween - eller Allehelgensaften - den tilbagevendende og lidt uhyggelige tradition indebærer udhuling og udstilling af græskar. Ifølge folketroen er allehelgensaften den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løse for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på allehelgensdag.
Med kun få dage til Halloween - den 31. oktober - kan du sagtens allerede lave dine græskar allerede nu.
Historien bag traditionen
Allehelgensaften gik i lighed med allehelgensdag stort set i glemmebogen i den danske kultur, da den blev afskaffet ved helligdagsreformen af 1770. Den er ved at vinde indpas i dansk kultur igen, under det amerikanske navn. I dag fejres den i Danmark efter den amerikanske model.
Allehelgensaften blev til som "Samhain", en hedensk højtid blandt kelterne i Irland og Storbritannien. I det 19. århundrede blev traditionen taget med til Nordamerika af hovedsageligt irske og skotske immigranter, som tog de forskellige traditioner med sig. I det 19. århundrede startede dagen, ifølge kirken og den florentinske kalender, ved solopgang.
Ovenstående indhold under denne overskrift er leveret af Wikipedia.
Opskrift på græskarkerner i ovn
Ingredienser: Friske græskarkerner, salt og vand.
Fremgangsmåde:
- Fjern så meget af det slimede græskarkød som muligt. Skyl kernerne grundigt og lad vandet løbe fra.
- Put kernerne i en gryde og hæld vand over så det dækker. Kom lidt salt i, og lad det koge i ca. 20 minutter.
- Spred kernerne ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Sæt kernerne ind i en 300 grader C vam ovn eller så højt ovnen nu kan komme op, og gerne varmluft indtil de er lysebrune.
Græskarkernerne kan spises både med og uden skal.
Tip: Bruger du istedet købte økologiske grønne græskarkerner, kan du bare riste dem direkte i ovn eller på pande med salt.
Ovenstående opskrift er leveret af Wikipedia.
- Kilder: Wikipedia, Alletiders Kogebog
- Kategori: Højtider
- Område: Indland
- Udskriv artiklen
- Reklamation
Kommentarer & synes godt om