Ny hjertestarter opsat ved Spar på Margrethevej

Spar på Margrethevej kan nu føjes til listen over hjertestartere i Hirtshals

Mere end 5 år siden

Spar-butikken på Margrethevej er nu endnu en lokation i det lokale, hvor en hjertestarter kan erhverves 24 timer i døgnet, det er hjertestarter nummer 24., som nu er placeret i Hirtshals by. Butikken giver med nyanskaffelsen en seriøs chance for overlevelse, hvis uheldet skulle være ude.

Hjertestartere giver livet en ekstra chance

Vigtigheden af at kunne hjælpe med en hjertestarter er altafgørende, hvis en person pludselig skulle på et hjertestop - faktisk så vigtig, at overlevelschancerne falder med 10% i minuttet, efter at vedkommende er faldet om. Det er vigtigt at kende placeringerne på hjertestarterne året rundt, men i julen - hjerternes fest - så er det en god idé at sætte sig ind i hvor hjertestarterne kan findes i dit lokalområde.

Når et menneske får hjertestop, begynder en kamp mod uret. De første minutter er livsvigtige, og mange menneskeliv kan reddes, hvis du udnytter minutterne rigtigt.

- Trygfonden

Fra at vidner opdager et hjertestop og til at patienten når frem til hospitalet, er der en række led i overlevelseskæden, der skal fungere. Leddene er afhængige af hinanden og kun ved hjælp af teamwork, har patienten den bedste chance for at klare den.

Kommentarer & synes godt om