Bil skred ud på Hirtshalsmotorvejen

Glat føre var skyld i færdselsuheld i sydgående retning på E39

Mere end 5 år siden

Tidligere på ugen skete der på Hirtshalsmotorvejen et færdselsuheld, da en bilist pludselig mistede herredømmet over sin bil. Uheldet skete som følger af en glat vejbane, som efter en lokal byge var dækket af hagl. 

Ved uheldet kolliderede bilen indledningsvist med autoværnet, som deler det sydgående og nordgående spor, for derefter at fortsætte ud i et vildthegn, i siden af vejen. Bilisten slap afsted fra ulykken uden skader.

Kør altid efter forholdene

Når der er glat føre på vejene skal man naturligvis køre efter forholdene, i frostvejr kan det hjælpe meget på vejgrebet, hvis vejene er saltede. Se på kortet herunder hvornår vejene senest er saltet.


Vejdirektorates Trafikkort den 14. februar 2020 kl. 02.00. Billede: Google Maps

Vejdirektoratet meddeler, at Hirtshals Motorvejen i skrivende stund er saltet indenfor de seneste 48 timer (grøn på kortet), mens de almindelige veje som Hovedvejen, Søndergade, Margrethevej, Kringelhøjvej og Tverstedvej er saltet indenfor de seneste 12 timer (gul på kortet).

Motorvejen er en "Klasse I"-vej

Når Vejdirektoratet taler om en klasse I-, II-, III- eller IV-vej i forbindelse med snerydning og saltning, så taler de om det serviceniveau som opretholdes på de enkelte veje. Kendetegnet på en Klasse I-vej er, at disse veje saltes præventivt og sneryddes døgnet rundt. Disse veje er markeret med rød farve på kortet herunder.


Vejdirektoratets serviceniveau for snerydning/saltning. Billede: Google Maps

Klasse II-veje (blå på kortet) kendes på, at disse saltes og ryddes mellem klokken 5 og 18, alle ugens dage, mens Klasse III-veje (grønne på kortet) saltes og ryddes på hverdage indenfor normal arbejdstid.

I bunden af listen finder man Klasse IV-veje, som kun saltes og ryddes undtagelsesvis. Ingen af vejene som figurerer på kortet er Klasse IV-veje.

Kommentarer & synes godt om