Dialog er et effektivt middel mod fluer

Fluer i store mængder kan være en plage i sommermånederne

Mere end 8 år siden

Fluer i store mængder kan være en plage i sommermånederne. Og eftersom forebyggelse virker bedre end bekæmpelse, iværksætter Hjørring Kommune i de kommende måneder en kampagne hos de lokale minkavlere.

For selv om minkfluen – også kendt som Lille Stueflue – forsvinder i vintermånederne, så ligger næste års generation af fluer gemt i pupper i foreksempel sandunderlaget på minkfarmene. Derfor er det vigtigt både at holde øje med mængden af fluepupper, og at bekæmpe dem inden de bliver til nye fluer.

» Vi bruger kræfterne bedre på at forebygge problemerne sammen med avlerne i stedet for at komme med en løftet pegefinger. «

Miljømedarbejder,
Bente Kjærsgård Henriksen

Frem til november måned kan omkring 25 minkavlere forvente at få et besøg af kommunens miljømedarbejdere. Besøget vil fokusere på minkfluer og hvordan man som minkavler effektivt kan bekæmpe dem hele året.

Dialog er et effektivt middel – også mod fluer

Hjørring Kommunes miljømedarbejdere besøgte sidste år i samarbejde med Kopenhagen Fur et par minkfarme, hvor de fik en snak om fluebekæmpelse, og for nylig deltog kommunen på et arrangement i Vestvendsyssel Pelsdyravlerforening, hvor miljømedarbejderne fortalte om minkfluekampagnen.

I begge tilfælde er kommunens strategi med dialog og forebyggelse som våben mod minkfluer faldet i god jord hos avlerne, som får konkrete tips og tricks til, hvordan de hurtigere og nemmere kan spotte flueproblemer i opløbet – og bekæmpe dem inden det bliver til et egentligt problem.

- I kommunen synes vi at vi bruger kræfterne bedre på at forebygge problemerne sammen med avlerne i stedet for at komme med en løftet pegefinger, når skaden er sket. Og vi oplever, at minkavlerne er helt enige i den strategi, siger miljømedarbejder Bente Kjærsgård Henriksen

Kommentarer & synes godt om