Chance for at stoppe rovfiskeri i Nordsøen og Skagerrak

Nordjysk folketingskandidat Erik Høgh-Sørensen (DF) har bedt fiskeriets minister om at gribe ind

Mere end 8 år siden

Den nordjyske folketingskandidat Erik Høgh-Sørensen (DF) har i et brev bedt fiskeriets minister Esben Lunde Larsen (V) gribe ind omgående over for de miljøskadelige belgiske og hollandske bomtrawlere i Nordsøen og Skagerrak.

Esben Lunde kan på det store årlige EU-møde 12.-13. december i Bruxelles tage opgøret med de hollandske og belgiske fiskeriministre, og i løbet af det seneste år har Erik Høgh-Sørensen, med hjælp fra vest- og nordjyske, fiskere indsamlet data og foretaget anmeldelser til den danske fiskerikontrol.

Belgiske og hollandske bomtrawlere slukker deres AIS-navigationssystemer, når de sejler ind i naturreservater med fiskeriforbud. Ved at slukke AIS’en kan de skjule ulovligt fiskeri, som ellers afsløres af navigationsmønsteret.

- siger Erik Høgh-Sørensen.

Endvidere kunne Fiskerikontrollen og andre danske myndigheder, hvis de ville, dokumentere misforholdet mellem Hollands lille rødspættekvote i Skagerrak og Hollands store fangstindsats.

Ved en inspektion 4. november blev der f.eks. fundet 7.095 kg rødspætter i den hollandske bomtrawler UK5 Vantage. Den havde slukket AIS’en og sejlet rundt i Natura2000-reservatet i Skagerrak.

Det er farligt. At slukke AIS’en svarer til, at en bilist kører for hurtigt og så beslutter sig for at slukke bilens lys, så han ikke bliver opdaget.

- afslutter Erik Høgh-Sørensen.

Kommentarer & synes godt om